Više od bilo kog drugog elementa koji čini deo fasade vaše kuće, ulazna vrata imaju moć da odmah privuku pažnju. I za goste i za prolaznike, izgled te ulazne stranice može mnogo doprineti (ili oduzeti) ukupnom utisku vašeg doma.

Ali, iako postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine ulaznih vrata.

Srećom, mi smo već pokrenuli istraživački dio, pa da počnemo..

Ulazna vrata1. Ulazna vrata od drveta

 

Najpopularniji izbor iz estetskih razloga. Dostupna su u mnogobrojnim izgledima zahvaljujući širokoj paleti šuma.

Imajte na umu da, da bi drvena vrata izgledala najbolje na duže periode, preporučuje se dodatna zaštita, kao što je nadstrešnica.U suprotonom, vas čeka mnogo održavanja. 

2. Ulazna vrata od aluminijuma

 

Relativno novost u svetu vrata, aluminijumska vrata daju mnoge prednosti, kao što je završna obrada emajla koja ne zahteva reparaciju i ne rđa.

Prilikom odabira vrata od aluminijuma, mnoge boje, stilovi i dizajni mogu biti izabrani, uključujući i drvene završne obrade. I za razliku od čeličnih vrata, aluminijumska vrata mogu da se kombinuju sa drugim materijalima bez rizika od zagrevanja.

Glavni nedostatak je to što se aluminijska vrata mogu probiti.

3. Vrata od čelika

 

Postoji nekoliko razloga zašto su čelična vrata najpopularnija zamena za ulazna vrata:

• oni su najjeftinija opcija (iako cene premium modela mogu biti prilično visoke);

• veoma su izdržljiva (mnogo sigurnija od drveta) i nikada se neće iskriviti, uvrnuti ili ispucati;

• zbog unutrašnjosti od čelika ili drvenog unutrašnjeg okvira ispunjenog izolacijskom penom, čelična vrata imaju pet puta veću vrednost od običnih drvenih vrata.

Međutim, imajte na umu da su čelična vrata podložna udubljenjima, te da ogrebotina ili jaka udubljenja mogu dovesti do rđe.

4. Dizajn vaših ulaznih vrata

 

Čak i ako živite u stambenoj zgradi ili zaštićenom području i vaš izbor prednjih vrata je ograničen, većina stručnjaka za kvalitetna vrata vam i dalje može pomoći.

Pri razmatranju svih različitih dizajna, imajte na umu ne samo izgled fasade vaše kuće, već i starost objekta. Boje namenjene za spoljašnju upotrebu su obično na bazi ulja ili na bazi lateksa.

Što se tiče finiša, to se stvarno svodi na lične preferencije. Mat boje su odlične za rustični izgled. Sjaj i polusjaj se lakše čiste i izgledaju duže. Njihova slaba strana je da njihov sjaj čini da se svaka nesavršenost u drvetu ističe. Uzmite u obzir materijale, boje i stil postojeće fasade, kao i okolni pejzaž.

5. Cena ili kvalitet?

 

Iako je mudro uvek imati budžet, fokusiranje samo na troškove nikada nije dobro za početak.

Kvalitet treba da bude na prvom mestu. Jeftina ulazna vrata vam mogu uštediti deo budzeta sigurno, ali vam kasnije mogu stvoriti više troškova. Materijali niskog kvaliteta, loša izolacija i slaba struktura nisu faktori koje želite povezati sa kućnim vratima, zato birajte mudro.

6. Koliko su sigurna vaša ulazna vrata?

 

Većina savremenih ulaznih vrata će pružiti sigurnost različitih nivoa.

Najsigurnija vrata imaju čvrsto jezgro, što otežava njihovo rušenje. Da biste poboljšali bezbednost vrata, zamenite šuplja vrata vratima koja imaju čvrsto jezgro.

I nemojte prevideti svoje brave. Kada birate ili menjate bravu, izaberite onu koja ima anti-pick, anti-snap, anti-drill i anti-bump. I svakako preporučujemo postavljanje velikih špijunki, omogućavajući vam da vidite da li je osoba koja kuca sama ili poseduje neke neodgovarajuće alate.

Sigurnost je uvek na prvom mestu.

 

 

 


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Zašto su PVC prozori toliko popularni?

Prozori od vinila se nalaze svuda. U proteklih dvadeset godina PVC prozori i vrata postali...

Roletne za prozore su najbolja zaštita od svetlosti i neželjenih pogleda

Svi smo upoznati sa izgledom roletni za prozore, ali se često pitamo kako one rade i kako nam poma...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2024 Kipal Line. All rights reserved.